Informatie

Corné de Nijs is vanaf 2004 begonnen om naast zijn werk als boomkwekerij medewerker elders thuis diverse soorten onder andere prunus soorten te stekken.

Vanuit daar is het gegroeid deze in de volle grond uit te planten en andere soorten erbij de kopen om verder te kweken, wat hij op het werk leerde kon hij thuis uitvoeren.

Van lieverlee is de kwekerij dan ook gegroeid van een half hectare.Tot nu 7 hectare volle grond en circa 3000m2 kas/tunnels. Hierbij hebben we ook containerteelt veel van de planten in pot gaan weg via bemiddeling naar de veilingen van Flora holland.

Vanaf 2006 is Corné dan ook officieel gestart als Boomkwekerij Corné de Nijs.
Een van onze hoofdsoorten is de larix deze enten wij in verschillende soorten.
Een andere hoofdtak van onze kwekerij is de Prunus Lusitanica Angustifolia. Deze kweken we zelf op vanaf een P9 tot een mooie solitair tot wel 225/+cm.
Van lieverlee zijn wij steeds meer gaan verruimen in ons assortiment en hebben we ook diverse malus (sierappels) en Prunus (sierkerssen) soorten in onze teelt zitten. Deze gaan zowel volle grond als in pot weg.

Begin 2013 is Boomkwekerij Corné de Nijs in maatschap getreden met zijn partner Samantha van Uijthoven. Zij ondersteund het bedrijf niet alleen fysiek maar ook op administratief vlak houd zij het bedrijf draaiende. Tevens beheerd zij grotendeels de in en verkopen binnen het bedrijf. En houd zich bezig met nieuwe ontwikkelingen om de producten aan de man te brengen.

 

2014-03-01 11.50.09 2014-03-04 14.37.35